Sega Mega, ti i ja

SevdahBABY je od svog prvog pojavljivanja ime koje simboliše spoj suprotnosti. Album Sega Mega, ti i ja nije izuzetak. Slušajući ovaj album, gledajući njegove korice, videćete prošlost i budućnost, pomešanu mušku i žensku energiju, nostalgiju i futurizam, urbano i ruralno, svetlo i tamu, žive instrumente i elektroniku, eskapizam i surovu svakodnevicu.Milan Stanković, glavni autor ovog izdanja je čovek koji veruje da umetnost nije potpuna ako se zadatku ne pristupi iz šire perspektive; da pop nije dobar ako nema u sebi inovativne energije undergrounda, a da underground nema perspektive ako ne razmišlja na pop način.

Sega Mega, ti i ja je album kakav se dugo nije pojavio na domaćem tržištu. Svojom eklektičnošću on zadire u mnoge “svete” zone, pomera granice, tera slušaoca da izađe iz svoje zone komfora. Krajnji cilj nije prosta provokacija; krajnji cilj je širenje vidika slušaoca, prosvećivanje, a na kraju i dobra zabava. Kao i uvek, ekstaza i oslobođenje uz ples je zajednički sadržalac svih SevdahBABY pesama, pa i ovih 11 koje se nalaze na albumu Sega Mega, ti i ja.

Sega Mega, ti i ja je izmišljeni svet, simulakrum, ali za razliku od ovog u kome živimo idealistički i nevin – SevdahBABY i njegova vokalna uzdanica Djixx uspevaju da se kao heroji izdignu iz smetlišta moderne civilizacije i da i onda kada svet nije baš u najboljem stanju, rade, stvaraju, kao da žele da nadoknade sve ono što drugi uništavaju. Makar oni vole tako da razmišljaju o sebi, a na publici ostaje da procene da li je to istina, ili samo simulacija ;)

Album Sega Mega, ti i ja će u periodu od 25.12.2013. do 01.01.2014. biti ekskluzivno dostupan na streaming servisu Deezer. Posle tog perioda, biće dostupan i na svim ostalim bitnim Internet streaming i download servisima (Itunes, Amazon, Youtube, itd), ali i u vidu sada već tradicionalnog besplatnog download-a sa sajta galamagalama.com. Za one koji su ljubitelji fizičkih nosača zvuka, po prvi put će jedno SevdahBABY izdanje biti dostupno i na CD-u, koji se od 25.12.2013. može poručiti sa sajta galamagalama.com.

Link za naručivanje CD-a je: http://galamagalama.com/rs/narucivanje-segamegatiija/

GLM!001 preview 3D