Sega Mega, ti i ja (album)

SevdahBABY je od svog prvog pojavljivanja ime koje simboliše spoj suprotnosti. Album Sega Mega, ti i ja nije izuzetak. Slušajući ovaj album, gledajući njegove korice, videćete prošlost i budućnost, pomešanu mušku i žensku energiju, nostalgiju i futurizam, urbano i ruralno, svetlo i tamu, žive instrumente i elektroniku, eskapizam i surovu svakodnevicu.

Milan Stanković, glavni autor ovog izdanja je čovek koji veruje da umetnost nije potpuna ako se zadatku ne pristupi iz šire perspektive; da pop nije dobar ako nema u sebi inovativne energije undergrounda, a da underground nema perspektive ako ne razmišlja na pop način.

Sega Mega, ti i ja je album kakav se dugo nije pojavio na domaćem tržištu. Svojom eklektičnošću on zadire u mnoge “svete” zone, pomera granice, tera slušaoca da izađe iz svoje zone komfora. Krajnji cilj nije prosta provokacija; krajnji cilj je širenje vidika slušaoca, prosvećivanje, a na kraju i dobra zabava. Kao i uvek, ekstaza i oslobođenje uz ples je zajednički sadržalac svih SevdahBABY pesama, pa i ovih 11 koje se nalaze na albumu Sega Mega, ti i ja.

Sega Mega, ti i ja je izmišljeni svet, simulakrum, ali za razliku od ovog u kome živimo idealistički i nevin – SevdahBABY i njegova vokalna uzdanica Djixx uspevaju da se kao heroji izdignu iz smetlišta moderne civilizacije i da i onda kada svet nije baš u najboljem stanju, rade, stvaraju, kao da žele da nadoknade sve ono što drugi uništavaju. Makar oni vole tako da razmišljaju o sebi, a na publici ostaje da procene da li je to istina, ili samo simulacija ;)

 

Album Sega Mega, ti i ja je dostupan u sledeća 3 oblika:

 

ico-naruci

ico-buy

ico-free

 

*Album Sega Mega, ti i ja, kao i sva ostala muzika i spotovi rađeni u Galama! produkciji su besplatni za ličnu upotrebu, ali su za svaku drugu upotrebu sva prava zadržana, po zakonu o autorskom i srodnim pravima. Ova zaštita autorskih prava se pre svega odnosi na korišćenje muzike i video spotova u proizvodnji TV i radio emisija, filmova i raznih audio-vizuelnih montažnih sekvenci. Ako želite da u tu, ili neku sličnu svrhu koristite muziku, ili video Galama! produkcije, javite se na: info@galamagalama.com. Hvala!